Wednesday, June 30, 2010

ape mksud semua ini..

CINTA :

(sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.


KASIH :

(sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.


SAYANG :

(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

HATI :

(sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa...


hakhakhak...aku copy dari kawan aku punya info fb..huhuhu...sory yunk( ingat sal perkataan yunk ade citer lawak....nnti ade masa aku citer)

HAYATILAH
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Sunday, June 20, 2010

ingin hati melukiskan kata


ingin hati melukiskan kata:

izinkan aku

memejamkan mata

untuk bermimpi

membina sebuah

kehidupan bersamamu~



Nafsu mengatakan perempuan itu cantik atas dasar rupanya.

Akal mengatakan perempuan itu cantik atas dasar ilmu dan kepintarannya.

Dan hati mengatakan perempuan itu cantik atas dasar akhlaknya~


Friday, June 11, 2010

apo yg di buat bilo bercuti

dah dekat 2 bulan aku bercuti dalam umah x tau nk buat apo bagun tdo...bangun tdo... ingt lepas pergi trip sabah serawak aku n p shah alam tp upe2nye aku balik 18 smpai umah 19 n 20 da sepatut msuk kerje...eemm...so aku amik keputusan x pergi arh...dgn sb munasabab..

SETIAP ARI ULANG BENDE SAMA...

bangun pagi tgk parent nk p keje...adik2 nk p sekolah...semua pegi( kunci pintu rapat) jemur kain yg dibasuh semalm n jomm sambung tdo.bgun sebelum cerite " Dari Mata Arisa" stat...hahahhaa.... smbil2 tgk kemas umah... pstu msuk dapur masak ....( hari2 mesti aku akn cnfuse punya nk mask lauk ape ari ni.... harap2 ma abah suke) semua balik msti dah tersedio ngn mknn atas meje...tp ade jgk lah ari miss...sbb aku bkk peti x dek lau n apo pom yg boleh buat aku msk...so amik keptnsn x yah msk.....n call abah @ ma
along: salam ma...duk wat gapo tu
ma: wasalm biase lah long...ado pe
along: ma along x buat lauk nih...cmne
ma: tgk lah dulu lau ade lgi lauk kt cini ma beli tapi...try tel abah suh beli lau...nnti
balik masak laaa...
along: keh...bye..
skang try call abh pulop...
along: salam abh duk wat po, sibuk x
abah: wasalam...eem long ado gapo
along: umah x dop lauk n apo2 ni along x msk...ehheehe( cmpur ngn malas)
abah: ok..nnti abah beli, tp ari ni balik lmbat sikit ado mtg..along g amik adik2 kelas
petang deh buleh..
along: keh...beres..
heh...x dop la..hari hari g tuh...kdng aku x smbung pom tdo, hahaahah..tgk cerito je la pe lagi.. kdg awal ku bgun..sbb ma call tnya org yg buat rumah kami datang x keje ari nih.. n pukul berapo depa dtng. n skang tgh buat pe..