Posts

Showing posts from December, 2010

my duty as a grandchild to my Atuk

Image
heeehehehhe...Aku bertuah ari ni sebab dapat jadi drive big bos aku..huhu..nak tau sape..Ayah laa(AtOk). Big Bos ade temujanji ngan doctor ari ni hal small sakit dalam perut dia la..
pagi2 lepas solat subuh: hooo sedap nya bermanja2 ngan ""butbut"" aku nii...dah la sejukk aduhh awak ni buat saya lagi susah nak bangun la, sudah la tu sayang. i ade kerje lain yang lebih penting la....hahhaha( weeekk jgn pikir pelik la dear reader,"" butbut"" selimut saya yg sentiasa comfort laa...kahkahkah
beberapa ketika : dari aku bergelumang dalam kemalasan dan pujuk rayu ""butbut"" ni baik bangun cari kekasih hati ku yang lain ""beybey"" perh... memang dia dah tak dek ati ngan aku jer tgk,,, ahahaha sejuk kemain, waduh lagi la susah saya nak dekat ngan kamu,,cmne nak buat ni, doa, selawat, gedebummmm....kikiki..aku berjaya..
saat menjampi: waaa....berjaya dah jumpa kekasih lain hihi (bersiap)... dah jumpa ade lagi sekatan, ken…

WANITA IDAMAN

CIK Tijah kawan cik Timahkembali lagi,,, dia datang dengan satu perasaan yang berbaur2 cik Timah hanya mampu menjadipendengar,pelihat, dan pemberi nasihat yang setia disamping Cik Tijah.DARI luahan cik Tijah cik Timah dapat satu ilham:Jika, cik Timah mengidamkan lelaki solehsebagai suami.. Cik Timah perlu solehahkan diriku terlebih dahulu.. Oleh itu,Cik Timah perlu menjadiwanita idaman setiap lelaki soleh... cik Timah dengantiba-tiba berangan
'''''''''' betapa bertuahnya cik Timah andainya Cik Timah mendapat suami yang soleh"""""" sengeh sampai ke hidung ..kahkahkahkah teringat satu kisah::::::::::::::::
masa kua beli keropok nak bawak pergi ke tempat Cik Timah belajar, mum Cik Timah dan cik timah bual-bual( bahasa kelate) diringkaskan...... mum said: pernah ore jate tanya along pandai masak tak??? aku pelik...tp buat muke bodo aku jee..sbb aku tengah drive waktu tu..
Timah jwab: pernah...tp along jawab taakkk..…

CAHAYA CINTA

Image
tak ingt bila tarikh dia...di usia 22 tahun adik timah. petang lepas zohor, niat asal nk kuar barukan i/c kami adik beradik, along, angah, alang(mini) siap ngan mak timah sekali joint nk teman kata nya, tetapi pejabat pendaftaran dah tutup. alang-alang menyeluk pekasam biar sampai pangkal lengan alang-alang kami dah keluar kami pom merendek ke bandar, timah ngan adik pom trus tuju ke kedai buku,, leh kata mmg peberet kami la lau kua mana2 masuk kedai buku. 'hok' lucu niat asal Timah nak cari buku motivasi, tapi ape yg nk x dop hok menarik, Timah ngan adik mengeledah novel, cari punya cari dapat la kami the latest novel with tittle :::CAHAYA CINTA::::



"kau hadir tatkala aku meraba mencari sinar cintanya"
CAHAYA CINTA hasil nukilan Aishah Abu HAssan. Novel ini ada lah keluaran buku prima dengan ketebalan muka suratnya amat berbaloi iaitu 708 helaian.CAHAYA CINTAmengisahkan wanita(Anis) berkahwin tanpa kerelaan hati dan juga bukan pilihan hati, perkahwinann Anis atas pilih…