Posts

Showing posts from 2011

Single is fun

nothing to said just want to make some inspection any about feeling, heart...
suddenly came this feeling inside me, WHAT? WHY? WHEN? WHERE? HOW?...there are many question need to answer, so crazy right. ??????????? BUT I AM FALL IN LOVE WITH HERBALIFE,, IMPROVE INCOME NOW...

novel terbaik

Image
biLa cik timah melepaskan giannya, "cuti 4 ari apa nak buat ni kak long( angah c cantek call) "" mai sini la ho.. lepok2 sini, pah kita g cari novel arh duit ado ni "" novel gapo lani.. ha ada novel.. bla,bla,bla......."bila dah ada sedikit sumbangan dari pihak2 tertentu maka dapat la cik timah dan cik Tijah mencari2 cintanya..huahuahua.. maka ini lah jadinya bila cik timah ikut kepala batunya, maka ::::::::::::::::::






Tiba-tiba mummy telepom pah beliau bertanyakan aktiviti hok anak2 beliau buat masa cuti minggu. Maka dengan jujurnya anak bercerita kepada beliau bahawa dapat beli tambah koleksi novel ari ni,, maka inilah dialong dari ibu untuk anaknya…..Mummy: along …angah.. gapo dio novel lagi? Sambil ibu suko kakakkakkaaAlong/angah: hhihihihi lama dah kumpol duit hihihi, pss sambil bisik,, jangan ngepek la ma.Mummy: eh along, angah bukan nk ngepek la meh nak oyak.. (dalam hati sudah da la angah)**Sambungan: novel gapo boleh, beh dop? Along/ angah: novel.…
perjalanan,
pertemuan,
perkenalan,
perkejaran,
pertahanan,
perjuangan,
dalam mengejar ilmu yang tidak akan pernah tamat,
teruskan mengejar cita-citamu,
teruskan yakin Allah sentiasa disamping kita,
ikhlaskan hatimu,
semoga berjaya,

iKaTaN DaLaM dunia PeRsaHaBaTan

Image
Berkawan, mengenali kawan,Bersahabat, mengenali sahabat,Mengenali dengan hati, Melihat dengan mata,Fikir dengan akal dan ilmu yang telah di bekalkan,Fahami dengan jiwa dan naluri dan simpan kekal disanubari,
Apa yang kita buat dan yang kita alami demi teman kadang meletihkan dan memenatkan serta yg paling sedap menjengkelkan, Namun itulah yang memberi keindahan dalam persahabatan dengan nilai2 yang indah,
Persahabatan sering dibelenggu dengan dugaan dan cabaran,Tetapi persahabatan sejati dapat mengatasi semua ini,Bahkan dapat menyemarakkan lagi kerana sentisa disirami wangian,
Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kekesalan, kesalahan untuk mengelakkan dan menghindari perselisihan,Kerana ada kasihnya ia memberanikan diri menegur apa yang terkeluar dari mulut dengan adanyasahabat tidak akan pernah membalut pukulan dengan ciuman,tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan harapan sahabat berubah.
Setiap insan yang lahir di dunia ini mengimpikan seorang sahabt sejati,Namun tidak s…

satay vs petai

Image
Pernah tak anda melihata kekejaman tuan terhadap binatang kesayangnya. ?Dan pernah tak anda melakukan kekejaman terhadap binatang kesayangan anda??Dan pernah tak anda melihat kejamnya tuan2 si stokim( kucing) makan besar tanpa mempelawa nya (si stokim) kerana stokim lebih makan besar dari tuannya::Untuk memahami lebih lanjut jom kita melayan gambar. Satay mok su nab “ Dataran Pantai Irama” promote sikit.... kuahnya perhhhhh.......
Bismillahirahmanirahim....


bila mereka sedang berselera makan.... masih ada yang menanti........ ini si Tanda3)
Bermonolog sendiri...”””””Mampukah aku makan seperti mereka semua, dan akhirnya si stokim masuk dapur,, mencari kegemaranya.. 4) Akhirnya sampai dua ikat5)Dan aku terus menyendiri...... ku cari ruang2 yang memerlukan aku,
mencari cintaku.... hahhaha merajuk sampai masuk kotak2 pinggan mangkok mummy...6)






Image
Untuk peringatan pada diri yang sering alpa dengan keindahan dunia yang hanya palsu belaka. Sedarlah bahawa bumi sentiasa berkata-kata dengan manusia namun masih ramai lagi manusia yang lalai dan leka.
Berkata Anas Bin Malik r. a;Sesungguhnya setiap hari bumi menyeru kepada manusia dengan sepuluh perkara.1. Wahai anak Adam! Berjalanlah di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimasukkan ke dalamnya kelak.2. Engkau melakukan maksiat di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan diazab di dalam perutku.3. Engkau ketawa di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan menangis di dalam perutku.4. Engkau bergembira di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan kecewa di dalam perutku.5. Engkau mengumpul harta di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan menyesal di dalam perutku.6. Engkau makan benda yang haram di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimakan oleh ulat di dalam perutku7. Engkau angkuh di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dihina di dalam peru…

sambungan

3 SYAWAL
nasib kami la very year will clbrte raya plus with other event such engagement, kesyukuran or wedding,
raya lepas wedding cousin, this year tunang sepupu yang lain, ( nasib ramai sepupu)..
haaah sudah biasa la menyibukkan diri dengan persediaan majlis la...alhamdulillah ramai jugak orang kampung datang menolong bukan apa majlis tunanag dia bercampur dengan majlis aqiqah sepupu aku lagi satu TOMBANG seekor lembu juga..
pagi-pagi sudah menjalankan tugasan2 yg diberikan,,
geram siot dalam ati rasa.. huahuahua ( ku pendammmmm) ade cerita disebalik geram
sapa tak percaya cik timah ade bakat buat kek untuk diletak diatas hantaran?? pukul 12 kami turun ke umah maklong bersama2 kak ngah, kak chik, unty sue, buat ker coclte moist jer..
TAHNIAH BUAT SEPUPUKU along....
majlis bermula kul 12 lagi yang nak meminang nak datang pukul 3 so sempat jer buat kek kikiki,
sampi maghrib pun masih lagi ada orang datang..hemmm pinggang menunggu nuuuunn.....( nanti kita layan pic tau bila ade masa la erk)
da…

aidifitri 2011

assalmualaikum,,
lama sot tok bukok page, so busy bulan puasa kalian semua mencari bekalan untuk duit raya adik2,, hahahahaha..
menitis eye water cik timah pagi raya, Alhamdulillah syukur kepada Allah dapat lagi menyambut Hari kemenangan kita only once in a year,
4 this yer, normally my family clbrt rya at our lovely hometown, ...perbualan mlm raya,,,,,
along: abah aper kato raya taun ni kita raya kt umah Tok Jusoh k.k ( ayah belah abah).. semua yg biasa raya sana raya umah tok tuo dioorg,,
#angah and adik2 mengiakan.... ( tgk muke ma abah senyum tanpa kata apa2)
**** cik Timah mencari reasonnya sendiri********
1 SYAWAL
i get the answer now, y mum n dad just smile when i giv my oppinion..... hahahhahaa alhamdulillah tak menang tangan dan kaki kami satu family layam sanak saudara, jiran2, kawam2, student2 dan x student2 parents yg datang.. sampai kami terpaksa pergi umah nenek dan atok ( family belah mum) lambat dari masa yg sepatutnya,,
sampai nenek cakap nak duit raya tunggu pukul 12 …

@@ bad moment@@

This is a sweet moment during i'm a alone when my family members go to work. while me at semester break. very2 veriaty of emotions playing in my mind. Usually when i'm alone in the home all the door must be locked, it is b'cos my home away from others houses and also neighbors's house.
The real story that i want to share is,,,,
yesterday, i. was washing the clothes.. then i heard somethg such someone call but not solute. Suddenly, i go to living house to make sure on what i heard just now,,
when i'm near with the main door.. shsssssss...... heard the sound of motorcycles go away from my house.


The things that i done is: call my mummy : mummy: Assalamualaikum, hello Along what hppnd to u dear, yr voice had me worried now??
me: Walaikumussalam, mum i heard somthg that making me feel not confortble....( sambil aku terketar2 tangan)
mummy: wht u means with yr info??
me: i think that's person want to ensure whether the owner at de house or not during that time.. tha…

Herbalife sponsors five local sporting heroes

Image
AMAZING!!!!!!!!!!!

khabar ini pernah diberitakan oleh Dato' Ronie waktu pergi STS dulu yang herbalife akan sposer atlet Malaysia, dan kenyataan khabar yang amat membuat aku teruja,
perasmian berlaku semalam 23 june 2011, dan sepatutnya aku pom turut ada kat hall sana tapi, disebabkan peperiksaan akhir berjalan pagi tu jugak, sampai berpeluh2 cik timah ingatkn x dapat pergi,
x mau citer lebih-lebih jom baca jer khbar terbaru ini,

Malaysia's (from left) distance swimmer Khoo Cai Lin, squash player Low Wee Wern, footballer Mohd Zaquan Adha Abdul Razak and cyclist Azizulhasni Awang posing for a press photograph after signing on as Herbalife's sports ambassadors.
KUALA LUMPUR, (D5) - Top global nutrition company Herbalife announced the sponsorship of five distinguished sports personalities in a ceremony held at Plaza See Hoy Chan in Kuala Lumpur, today.
Herbalife will be the official sponsor of nutritional products for Malaysian number one cyclist Azizulhasni Awang, squash player Lo…

HERBALIFE~~sambil baiki berbaiki kereta~~

Image
hanya satu jam cukup la untuk tido.. bangun pagi-pagi.. belum gosok gigi terus terkam teh mix lemon suam,dan terus borak ngan unty aku, cik eepah,,,, cakap pasal kete pagi2 nak pergi service, asal sebenak tak mau ikut, lama-lama fikir ikut jer ha teman chik, tapi sebelum tu amik unty dari cheras dulu,,
( tersenyum nk keluarkn duit tuk belajakan tuk kereta)

lepas amik sue terus journey ke seksyen 16, cari workshop yg biasa per, pusing2 punya pusing x jumpa2 hahahaa.... jalan lagi. x jumpa. smpai semua dalam kereta pening lalat dah duk ralik pusing kawasan kilang,
teruskan mission cari workshop kat seksyn7,, round2 jumpa, ewah si pemuda tu said something to my unty then they test our car before survice, dan dia nak kami hantar pukul2 lepas zohor sbb dia ade yglain tengah menanti siap..
then, we decide to fullfill our stomach before future the mission,hahaha( omputis pulop da). pusing kereta ke seksyen8, isi perut dan we decide, cik timah continue the mission cos chik nak masuk kerja sudah,
d…

HERBALIFE~~

Image
hanya satu jam cukup untuk tidur cik Timah, balik dari dari BBQ customer day HOM kat umah puan Sharifah, terus cari makan dekat kg baru dengan kawan2 cik Timah,( tengok org herbalife x halang pom untuk makan aper pom)......before pergi dah dapat shake perisa tropika sudah.....
cik timah pergi bersama2 cik tie ngan member dia en.Jani... 2 buah keter pergi, cik mairan satu keta ngan customer baru dan kami satu kete bertiga..
( after we used HERBALIFE cik tie loss 4 kg in 1 month)

( WE LOOK MORE FRESH, ENERGETIC, HEALTHY, ,,,,,,)

teringin nk tengok yg sebelum sila ke fb cik timah dulu kelihatan dalam keadaan yg kelihatan pucat, dan tidak bermaya, selalu letih walau mmg suka aktif, sengugut, gastrik... ...link c ni http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1076909941257&set=a.1076904261115.11369.1781510218&type=1&theater
, ( yg tengah)~~miss moment bila suka mnjadi sorg yg mnyibukkn diri~~


sambung balik cerita::::,,,HERBALIFE

yang paling best ramai guest2 yg baru aku kenali disana, dan pa…

ANAK POKOK KELAPA PELIK TAPI HAKIKAT

Image
petang 4.30 lepas asar cuti seminggu semester tepi rumah...
bismillahirrahmanirahim, tgk draft2 diatas bukannya ape untuk kesenangan cik Timah muntahkan aper yg ade dlm kepala ni ha...****
tajuk sebenar. PELIK TAPI BENAR>
dan sebenarnya memang benar, abah cik timah panggil cik Timah turun kat laman rumah buakan aper suh tengok laman2 la, sbb abh tengah buang semak2 yg ade kt kawasan taman tu ha,
disebabkn sibuk memanjang ajer so, mum abah amik ari minggu dan peluang yg ader cik timah ade kt kg round2 tgk sekeliling umah sikit, dan dalam duk keliling tu,,,tiba-tiba abah cik Timah panggil..... den,den,den, den,den,den,den,den,den,den,den,den,den,den,den,den,de n,den,den,den,den,.........
along: apo nya abah? abah: meh acu tengok ni... along: aikk....gapo namow ha ni? abah: hehhehee...kihkihkih(sambil sengeh)....
~~~ish abah ni nya suko pulop..bila tengok cik Timah wat muko suspen cute cik Timah~~~~ sambil tangan cik Timah dah mula dah ker bahu abah cik Timah dah~~
along: abah ish...gere nih gere …

$$ habis final sudah$$

Image
$$ await lambang duit jer cik timah ni.. hiiiik bukan aper dapat cuti ni tiba masa cik timah cari duit lebih dengan <3<3 HERBALIFE<3<3 huhuhu.. jom ade sapae nk rasa cam cik timah tak, tolong orang jadi personal wellness advisor disamping duit masukk,, cantekkkk,,,,

( gambar sewaktu ambil bekalan yg pelangan 'order')

sebelum tu cik timah hnya makan2 untuk meals cik timah jer,, suke bawak botol oren kndungan dia tea mix perisa habiscus, give more anegy, x ngntuk masa alam semua kelas2 law insurans,.. kawan2 selalu tnya soklan:
1- *** kenapa kau minum/ makan ni"HERBALIFE" punya tea n shake lagi,,, ko x dek la kurus sangt/gemuk sangat??

jawapan 1: sebab aku nk ubah pemakanan aku tuk pemakanan yang lebih sihat, dan lau nak tau disamping tu gastrik aku alhmdullah dah kurang lau amik shake sebagai breakfast,