Friday, December 16, 2011

Single is fun

nothing to said just want to make some inspection any about feeling, heart...
suddenly came this feeling inside me, WHAT? WHY? WHEN? WHERE? HOW?...there are many question need to answer, so crazy right. ??????????? BUT I AM FALL IN LOVE WITH HERBALIFE,, IMPROVE INCOME NOW...

Wednesday, December 14, 2011

novel terbaik



biLa cik timah melepaskan giannya,

"cuti 4 ari apa nak buat ni kak long( angah c cantek call) "

" mai sini la ho.. lepok2 sini, pah kita g cari novel arh duit ado ni "

" novel gapo lani.. ha ada novel.. bla,bla,bla......."

bila dah ada sedikit sumbangan dari pihak2 tertentu maka dapat la cik timah dan cik Tijah mencari2 cintanya..huahuahua.. maka ini lah jadinya bila cik timah ikut kepala batunya, maka ::::::::::::::::::








Tiba-tiba mummy telepom pah beliau bertanyakan aktiviti hok anak2 beliau buat masa cuti minggu. Maka dengan jujurnya anak bercerita kepada beliau bahawa dapat beli tambah koleksi novel ari ni,, maka inilah dialong dari ibu untuk anaknya…..

Mummy: along …angah.. gapo dio novel lagi? Sambil ibu suko kakakkakkaa

Along/angah: hhihihihi lama dah kumpol duit hihihi, pss sambil bisik,, jangan ngepek la ma.

Mummy: eh along, angah bukan nk ngepek la meh nak oyak..

(dalam hati sudah da la angah)

**Sambungan: novel gapo boleh, beh dop?

Along/ angah: novel.. bla, bla,bla,bla, best semua hok telah di idam berbulan2 hehheehhe….

Mummy: yo eh.. nnti wat balik arh nk tgk…hooo eh ngaji Al-Quran tahun ni abih ko dop? Layan novel pom ingat retek hok wajib.. ni bulam Muhharam dah ni…

Along: ado lagi sikit ma.. x tau la angah..

Angah: abih dah.. nk pusing balik dah pom, alom tu hok lambat….

( pushhh nasib baik ma x marah)…..

Ingat lagi kisah ibu cerita member dia minat novel siap nk minta pinjam ngan kami.. heee ape lagi aku jawab bolehhh tapi kena wi pinjam jugak la hok dia kok kami,


Thursday, December 8, 2011

perjalanan,
pertemuan,
perkenalan,
perkejaran,
pertahanan,
perjuangan,
dalam mengejar ilmu yang tidak akan pernah tamat,
teruskan mengejar cita-citamu,
teruskan yakin Allah sentiasa disamping kita,
ikhlaskan hatimu,
semoga berjaya,

Sunday, December 4, 2011

iKaTaN DaLaM dunia PeRsaHaBaTan

Berkawan, mengenali kawan,

Bersahabat, mengenali sahabat,

Mengenali dengan hati,

Melihat dengan mata,

Fikir dengan akal dan ilmu yang telah di bekalkan,

Fahami dengan jiwa dan naluri dan simpan kekal disanubari,


Apa yang kita buat dan yang kita alami demi teman kadang meletihkan dan memenatkan serta yg paling sedap menjengkelkan,

Namun itulah yang memberi keindahan dalam persahabatan dengan nilai2 yang indah,


Persahabatan sering dibelenggu dengan dugaan dan cabaran,

Tetapi persahabatan sejati dapat mengatasi semua ini,

Bahkan dapat menyemarakkan lagi kerana sentisa disirami wangian,


Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kekesalan,

kesalahan untuk mengelakkan dan menghindari perselisihan,

Kerana ada kasihnya ia memberanikan diri menegur

apa yang terkeluar dari mulut dengan adanya

sahabat tidak akan pernah membalut pukulan dengan ciuman,

tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan harapan sahabat berubah.


Setiap insan yang lahir di dunia ini mengimpikan seorang sahabt sejati,

Namun tidak semua orang berhasil memiliki,

Tidak semua orang dapat mencapai,

Ramai pula orang ynag telah menikmati indahnya persahabtan ini,

Namun masih ada juga yang hidupnya hancur kerana dikhianati.



Hasil nukilan sedirian berhad dengan bantuan gambar yg sangat indah, kepada insan2 yg pernah mengenali aku, TERIMA KASIH kerana kehadiran kalian membuat hidupku lebih bermakna…

Mohon maaf juga dari kalian jika kehadiranku selama ini telah mengganggu kehidupan kamu,, tapi kalu boleh nk kacau lagi..hhahahhahahaha……

Layaaaaaannnnnn….. gambar jom:





























Saturday, November 19, 2011

satay vs petai


Pernah tak anda melihata kekejaman tuan terhadap binatang kesayangnya. ?

Dan pernah tak anda melakukan kekejaman terhadap binatang kesayangan anda??

Dan pernah tak anda melihat kejamnya tuan2 si stokim( kucing) makan besar tanpa mempelawa nya (si stokim) kerana stokim lebih makan besar dari tuannya::

Untuk memahami lebih lanjut jom kita melayan gambar.

Satay mok su nab “ Dataran Pantai Irama” promote sikit.... kuahnya perhhhhh.......


Bismillahirahmanirahim....



bila mereka sedang berselera makan.... masih ada yang menanti........ ini si Tanda

3)


Bermonolog sendiri...”””””Mampukah aku makan seperti mereka semua, dan akhirnya si stokim masuk dapur,, mencari kegemaranya..

4)

Akhirnya sampai dua ikat

5)

Dan aku terus menyendiri...... ku cari ruang2 yang memerlukan aku,


mencari cintaku.... hahhaha merajuk sampai masuk kotak2 pinggan mangkok mummy...

6)








Monday, October 24, 2011


  • Untuk peringatan pada diri yang sering alpa dengan keindahan dunia yang hanya palsu belaka. Sedarlah bahawa bumi sentiasa berkata-kata dengan manusia namun masih ramai lagi manusia yang lalai dan leka.


Berkata Anas Bin Malik r. a;

Sesungguhnya setiap hari bumi menyeru kepada manusia dengan sepuluh perkara.

1. Wahai anak Adam! Berjalanlah di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimasukkan ke dalamnya kelak.

2. Engkau melakukan maksiat di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan diazab di dalam perutku.

3. Engkau ketawa di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan menangis di dalam perutku.

4. Engkau bergembira di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan kecewa di dalam perutku.

5. Engkau mengumpul harta di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan menyesal di dalam perutku.

6. Engkau makan benda yang haram di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimakan oleh ulat di dalam perutku

7. Engkau angkuh di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dihina di dalam perutku.

8. Engkau berlari dengan riang di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan jatuh di dalam perutku dalam keadaan dukacita.

9. Engkau hidup di dunia bersiramkan cahaya matahari, bulan dan bintang di belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan tinggal dalam kegelapan di dalam perutku.

10. Engkau hidup di atas belakangku beramai-ramai, tetapi ingatlah! Engkau akan keseorangan di dalam perutku…

  • HIDUP ini Hanya sementara di dunia ini….akhirat yang patot dikejar….INSYA ALLAH. takotlah anda kepada azab yang bakal mnimpa kamu sekalian..

Friday, September 16, 2011

sambungan

3 SYAWAL

nasib kami la very year will clbrte raya plus with other event such engagement, kesyukuran or wedding,

raya lepas wedding cousin, this year tunang sepupu yang lain, ( nasib ramai sepupu)..

haaah sudah biasa la menyibukkan diri dengan persediaan majlis la...alhamdulillah ramai jugak orang kampung datang menolong bukan apa majlis tunanag dia bercampur dengan majlis aqiqah sepupu aku lagi satu TOMBANG seekor lembu juga..

pagi-pagi sudah menjalankan tugasan2 yg diberikan,,

geram siot dalam ati rasa.. huahuahua ( ku pendammmmm) ade cerita disebalik geram

sapa tak percaya cik timah ade bakat buat kek untuk diletak diatas hantaran?? pukul 12 kami turun ke umah maklong bersama2 kak ngah, kak chik, unty sue, buat ker coclte moist jer..

TAHNIAH BUAT SEPUPUKU along....

majlis bermula kul 12 lagi yang nak meminang nak datang pukul 3 so sempat jer buat kek kikiki,

sampi maghrib pun masih lagi ada orang datang..hemmm pinggang menunggu nuuuunn.....( nanti kita layan pic tau bila ade masa la erk)

dan cerita paling happy sekali dapat beraya dengan orang baru da dapat anak sepupu.. NUR DAMIA UMAIRA..
** sepupu cik timah yang kawin tahun lepas da dapat anak first** smile...smile...smile,, anak itu sebaik ibu dan ayahnya.. susah sangat nak dengar maira merengek...





p/s: cik timah nasihatkan disini walau kita ini bakal menjadi tunangan orang ataupom isteri orang, sekuranag2nya tunjukkanlah muka anda di dapur dan diawal penyediaan bahan boleh jer kita masuk dapur membantu kan,kan,,, jaganlabuat perangai tak mau masuk langsung orang kampung mengata dikkkkkk..... dengar la nasihat akakkk




4 SYAWAL

balik rumah rehat, dan makan2...


tit,,tit,,


aidifitri 2011

assalmualaikum,,

lama sot tok bukok page, so busy bulan puasa kalian semua mencari bekalan untuk duit raya adik2,, hahahahaha..

menitis eye water cik timah pagi raya, Alhamdulillah syukur kepada Allah dapat lagi menyambut Hari kemenangan kita only once in a year,

4 this yer, normally my family clbrt rya at our lovely hometown, ...perbualan mlm raya,,,,,

along: abah aper kato raya taun ni kita raya kt umah Tok Jusoh k.k ( ayah belah abah).. semua yg biasa raya sana raya umah tok tuo dioorg,,

#angah and adik2 mengiakan....
( tgk muke ma abah senyum tanpa kata apa2)

**** cik Timah mencari reasonnya sendiri********

1 SYAWAL

i get the answer now, y mum n dad just smile when i giv my oppinion..... hahahhahaa alhamdulillah tak menang tangan dan kaki kami satu family layam sanak saudara, jiran2, kawam2, student2 dan x student2 parents yg datang.. sampai kami terpaksa pergi umah nenek dan atok ( family belah mum) lambat dari masa yg sepatutnya,,

sampai nenek cakap nak duit raya tunggu pukul 12 malam nanti baru dapat,,,,( lepas sambut MERDEKA!!!!!.. (padan muko)


lau nk tgk pict ade masa kita layan,,,,,

2 SYAWAL

2nd day of syawal now we start to visit all saudara mara, itu pom selepas terima kunjungn dari student abah dalam tengahari baru dapat gerak,,,

tit,,tit,,tit,,,msg msuk

sahabat aku (zihan) msg.. invite me tp attend at her house cos dia ada buat makan2 sikit,,
but: i can't attend cos need to follow my family visit saudara mara,

tit,,tit,,tit,,msg at 7.30pm: kami nak datang umah kamu nanti malam ada kat rumah tak?

(dari sahabat2 aku waktu sekolah dulu means GENG siti norfadzihansyapila


ops/// bisik tanya mum camne sempat ker?
( time tu kami satu family tengah packing2 barang nak balik kg kt k.k nunnnnnn....apa nak jawab ni)

aku terpaksa balas msg sambil air mata melinang.. i'm so sorry to all of u, my family have to back at hometown dis night, 4 syawal when afternoon datang la tau....

ti,,tit,,tit,, kirah dah nak pergi dah esk tu yg nk g umah mung mlm ni, dia g awal sbb ade projek paper yang perlu settle (from ejie)

tit,,tit,,tit,, x leh jumpa lagi la kita long (from ilah)

nothing to said aku hanya bermonolog sendiri........ maafkan aku wahai sahabat



Thursday, September 8, 2011

@@ bad moment@@


This is a sweet moment during i'm a alone when my family members go to work. while me at semester break. very2 veriaty of emotions playing in my mind. Usually when i'm alone in the home all the door must be locked, it is b'cos my home away from others houses and also neighbors's house.

The real story that i want to share is,,,,

yesterday, i. was washing the clothes.. then i heard somethg such someone call but not solute. Suddenly, i go to living house to make sure on what i heard just now,,

when i'm near with the main door.. shsssssss...... heard the sound of motorcycles go away from my house.



The things that i done is:
call my mummy :
mummy: Assalamualaikum, hello Along what hppnd to u dear, yr voice
had me worried now??

me: Walaikumussalam, mum i heard somthg that making me feel not confortble....( sambil aku terketar2 tangan)

mummy: wht u means with yr info??

me: i think that's person want to ensure whether the owner at de house or not during that time.. that same as yesterday....

mummy: let's me call yr dad first,, ok take care don't be panic. If they came back u call cik su... or call "pak ngah Mat"

me: ok,, thaks mum..

after a few minutes, my uncle came to my house to ensure my self safe. But, because no inform for him early i have scolded by him,,, hahahahaha,,, i'm so sorry uncle...... SORRYYY.....



p/s:::: ( very afraid b'cos last few days there with our neighbors had been robbed by two men on a motorcycle)

Thursday, June 23, 2011

Herbalife sponsors five local sporting heroes


AMAZING!!!!!!!!!!!


khabar ini pernah diberitakan oleh Dato' Ronie waktu pergi STS dulu yang herbalife akan sposer atlet Malaysia, dan kenyataan khabar yang amat membuat aku teruja,

perasmian berlaku semalam 23 june 2011, dan sepatutnya aku pom turut ada kat hall sana tapi, disebabkan peperiksaan akhir berjalan pagi tu jugak, sampai berpeluh2 cik timah ingatkn x dapat pergi,

x mau citer lebih-lebih jom baca jer khbar terbaru ini,


Malaysia's (from left) distance swimmer Khoo Cai Lin, squash player Low Wee Wern, footballer Mohd Zaquan Adha Abdul Razak and cyclist Azizulhasni Awang posing for a press photograph after signing on as Herbalife's sports ambassadors.

KUALA LUMPUR, (D5) - Top global nutrition company Herbalife announced the sponsorship of five distinguished sports personalities in a ceremony held at Plaza See Hoy Chan in Kuala Lumpur, today.


Herbalife will be the official sponsor of nutritional products for Malaysian number one cyclist Azizulhasni Awang, squash player Low Wee Wern, distance swimmer Khoo Cai Lin and the famous footballing twins Mohd Aidil Zafuan and Mohd Zaquan Adha Abdul Razak.


These athletes, except for the twins, will wear the Herbalife badge on their sporting apparel and are set to be featured in various Herbalife promotions.

Azizulhasni, who will be leaving for Melbourne next month to resume his training, expressed his delight at the appointment and believes that Herbalife is a world class product, as shown by their commitment to the sporting industry.


"When Herbalife offered me to become their ambassador early this year, I did a little bit of research about the company and the product. I was impressed when I found out that even Lionel Messi is using Herbalife," Azizulhasni said.

"It shows that top athletes understand the importance of supplement, so I grabbed the opportunity to be a part of Herbalife."


According to Dato' Dr Ronie Tan, Vice-President and Managing Director of Herbalife South East Asia, the athletes will be involved in a number of charitable efforts by the company.

"Herbalife will be conducting a charity auction where each of the five athletes will be putting a piece of their sporting equipment up for the auction. The proceeds from the auction will go into Herbalife Family Foundation charity program," according to Ronie.

"We are also looking to add a few other names to become our ambassadors but negotiations are still ongoing and will be announced soon."

One of the names rumored to be linked with Herbalife is Safee Sali, the national footballer who is currently plying his trade in Indonesia.

Herbalife is currently sponsoring 100 world-class athletes, teams and events around the world, reflecting the company's commitment to excellence, health and active lifestyle.



are you interested want to know more or join??

1. ask me how.....
2. ask me why.....
3. ask me now!!!!!

0148282965


Saturday, May 28, 2011

HERBALIFE~~sambil baiki berbaiki kereta~~


hanya satu jam cukup la untuk tido.. bangun pagi-pagi.. belum gosok gigi terus terkam teh mix lemon suam,dan terus borak ngan unty aku, cik eepah,,,, cakap pasal kete pagi2 nak pergi service, asal sebenak tak mau ikut, lama-lama fikir ikut jer ha teman chik, tapi sebelum tu amik unty dari cheras dulu,,

( tersenyum nk keluarkn duit tuk belajakan tuk kereta)


lepas amik sue terus journey ke seksyen 16, cari workshop yg biasa per, pusing2 punya pusing x jumpa2 hahahaa.... jalan lagi. x jumpa. smpai semua dalam kereta pening lalat dah duk ralik pusing kawasan kilang,

teruskan mission cari workshop kat seksyn7,, round2 jumpa, ewah si pemuda tu said something to my unty then they test our car before survice, dan dia nak kami hantar pukul2 lepas zohor sbb dia ade yglain tengah menanti siap..

then, we decide to fullfill our stomach before future the mission,hahaha( omputis pulop da). pusing kereta ke seksyen8, isi perut dan we decide, cik timah continue the mission cos chik nak masuk kerja sudah,

dalam tengah2 duk makan ade la beberapa kumpulan akak2 masuk restoran bawak botol kuning, hihihi.. tesengeh cik timah, bukan aper cik timah bawak yang hijau,,, kami tersenyum sesama sendiri, x sempat nk tegur,,,,hihihi kami org HERBALIFE ni seorang yg peramah.

then, Sue(unty) ngan anak-anak teman cik timah hantar kereta ke workshop tadi, (actually pemuda tu kawan sue)..hahhaha...

kereta dah masuk klinik... layan,,

( bos@ pemuda tu kat sebelah suka sngt tekan telepom msg awek arh tu.. yg tengah wat kerja tu mybe pekerja dia kot...)



( sabar wahai kereta kesayangan)


Awal kejadian:...................................................................
( muka kami masih tersenyum dan masih segar bugar button atas bahu dan botol hijau sentiasa bersama )
I LOVE HERBALIFE..... ASK ME WHY??????????????? CALL MY FON NUMBER 0148282965...



Akhir kejadian:::..............................................................................

( semua dah letih dah, bukan aper gara2 tidur 1 jam sahaja)



HERBALIFE~~




hanya satu jam cukup untuk tidur cik Timah, balik dari dari BBQ customer day HOM kat umah puan Sharifah, terus cari makan dekat kg baru dengan kawan2 cik Timah,( tengok org herbalife x halang pom untuk makan aper pom)......before pergi dah dapat shake perisa tropika sudah.....

cik timah pergi bersama2 cik tie ngan member dia en.Jani... 2 buah keter pergi, cik mairan satu keta ngan customer baru dan kami satu kete bertiga..

( after we used HERBALIFE cik tie loss 4
kg in 1 month)


( WE LOOK MORE FRESH, ENERGETIC, HEALTHY, ,,,,,,)


teringin nk tengok yg sebelum sila ke fb cik timah dulu kelihatan dalam keadaan yg kelihatan pucat, dan tidak bermaya, selalu letih walau mmg suka aktif, sengugut, gastrik...

,
( yg tengah)~~miss moment bila suka mnjadi sorg yg mnyibukkn diri~~



sambung balik cerita::::,,,HERBALIFE


yang paling best ramai guest2 yg baru aku kenali disana, dan paling istemewa "Amoi"... beliau merupakan presiden team Ng Ah Mooi...dulunya seorang babysitter yg mnjaga 16 orang anak, yg paling aku kagum beliau tidak tau membaca, tidak pandai menulis, dan buat herbalife selama 4 tahun dan berpendatan 100k, dan bermula apabila suaminya kena serangan strok, ambil herbalife sudah mampu jalan dan bergerak,,,, SANGAT LUAR BIASA...


ni ha ade sikit gambr sikit...layan yer...:::::


( bila orang luar biasa berbicara, )


( ini my coach.. cik mairan give own testimony)


( owner of the house, give some advice and tips to make success and better healthy)







Friday, May 27, 2011

ANAK POKOK KELAPA PELIK TAPI HAKIKAT


petang
4.30 lepas asar
cuti seminggu semester
tepi rumah...

bismillahirrahmanirahim, tgk draft2 diatas bukannya
ape untuk kesenangan cik Timah muntahkan aper yg ade dlm kepala ni ha...****

tajuk sebenar. PELIK TAPI BENAR>

dan sebenarnya memang benar, abah cik timah panggil cik Timah turun kat laman rumah buakan aper suh tengok laman2 la, sbb abh tengah buang semak2 yg ade kt kawasan taman tu ha,

disebabkn sibuk memanjang ajer so, mum abah amik ari minggu dan peluang yg ader cik timah ade kt kg round2 tgk sekeliling umah sikit, dan dalam duk keliling tu,,,tiba-tiba abah cik Timah panggil.....
den,den,den, den,den,den, den,den,den,den,den,den,den,den,den,den,de
n,den,den,den,den,.........

along: apo nya abah?
abah: meh acu tengok ni...
along: aikk....gapo namow ha ni?
abah: hehhehee...kihkihkih(sambil sengeh)....

~~~ish abah ni nya suko pulop..bila tengok cik Timah wat muko suspen cute cik Timah~~~~ sambil tangan cik Timah dah mula dah
ker bahu abah cik Timah dah~~

along: abah ish...gere nih gere ni,, along x leh nak
hayati ni lagi benda tu ni....waaaaaaa gereeeee.....
abah: along eh, tangan cemar2 duk ralik nak ko ngacar
ore arh, tgk molep gapo dio tu, dalam pasu tu,,,
along: mace woh nyoo..tapi nape pohon tiga dalam tu?

dengan senang dan seriusnya abah jawab inilah kekuasaan Allah s.w.t.....Hayatilah ia dan fikirkan lah..

dan dengan segera cik Timah pusing muka tengok ibu cik Timah yg duk dekat bunga2 mawar dia tu, (tersengeh jer ma),,mcm tau cik Timah tengah bermonolog sendiri.. dan abah menuruskn kerjanya dan cik Timah meneruskan monolog nya..dan hasilnya.. cik Timah menemui jawapannya,

pokok kelapa 3 batang dalam satu buah:

layan.. gambr nya....
(suasana pertama)


tetap poko sama....


( ini lah dinamakan unik..)

(terkejut dennn...)

( terus jadi bunga kegemaran abah dan mum)

kita tengok hasilnya selepas sepuloh tahun....




Saturday, May 14, 2011

$$ habis final sudah$$

$$ await lambang duit jer cik timah ni.. hiiiik bukan aper dapat cuti ni tiba masa cik timah cari duit lebih dengan <3<3 HERBALIFE<3<3 huhuhu.. jom ade sapae nk rasa cam cik timah tak, tolong orang jadi personal wellness advisor disamping duit masukk,, cantekkkk,,,,

( gambar sewaktu ambil bekalan yg pelangan 'order')

sebelum tu cik timah hnya makan2 untuk meals cik timah jer,, suke bawak botol oren kndungan dia tea mix perisa habiscus, give more anegy, x ngntuk masa alam semua kelas2 law insurans,.. kawan2 selalu tnya soklan:
1- *** kenapa kau minum/ makan ni"HERBALIFE" punya tea n shake lagi,,, ko x dek la kurus sangt/gemuk sangat??

jawapan 1: sebab aku nk ubah pemakanan aku tuk pemakanan yang lebih sihat, dan lau nak tau disamping tu gastrik aku alhmdullah dah kurang lau amik shake sebagai breakfast,



2. sedap x????
jawapan: sedap.... sbb dio bukan obat...tp makanan, sng simple, dan jimat masa pergi kelas.....

3. *** air apo la mung bawak mai kelas ari2 ni... botol besar( botol hijau@ oren)...nk rasa boleh.
jawapan: rasa la... ni la ha teh herbalife tu, x ngntuk wey masa kelas dan paling pentng "i get more anergy",
wahai pembaca sekalian, ketahuilah tubuh kita memerlukan sekurang2 nya 3 liter air sehari, dan kenapa air penting????? kita sebagai pelajar otak memerlukan air berfikir,( rahsia mnjadi pelajr cemerlang) dan juga sihat tubuh badan...









p/s: cukup la haa.. nk g tgk cerita kegemaran dulu yaa...
nnti sambung balik....