Saturday, May 28, 2011

HERBALIFE~~sambil baiki berbaiki kereta~~


hanya satu jam cukup la untuk tido.. bangun pagi-pagi.. belum gosok gigi terus terkam teh mix lemon suam,dan terus borak ngan unty aku, cik eepah,,,, cakap pasal kete pagi2 nak pergi service, asal sebenak tak mau ikut, lama-lama fikir ikut jer ha teman chik, tapi sebelum tu amik unty dari cheras dulu,,

( tersenyum nk keluarkn duit tuk belajakan tuk kereta)


lepas amik sue terus journey ke seksyen 16, cari workshop yg biasa per, pusing2 punya pusing x jumpa2 hahahaa.... jalan lagi. x jumpa. smpai semua dalam kereta pening lalat dah duk ralik pusing kawasan kilang,

teruskan mission cari workshop kat seksyn7,, round2 jumpa, ewah si pemuda tu said something to my unty then they test our car before survice, dan dia nak kami hantar pukul2 lepas zohor sbb dia ade yglain tengah menanti siap..

then, we decide to fullfill our stomach before future the mission,hahaha( omputis pulop da). pusing kereta ke seksyen8, isi perut dan we decide, cik timah continue the mission cos chik nak masuk kerja sudah,

dalam tengah2 duk makan ade la beberapa kumpulan akak2 masuk restoran bawak botol kuning, hihihi.. tesengeh cik timah, bukan aper cik timah bawak yang hijau,,, kami tersenyum sesama sendiri, x sempat nk tegur,,,,hihihi kami org HERBALIFE ni seorang yg peramah.

then, Sue(unty) ngan anak-anak teman cik timah hantar kereta ke workshop tadi, (actually pemuda tu kawan sue)..hahhaha...

kereta dah masuk klinik... layan,,

( bos@ pemuda tu kat sebelah suka sngt tekan telepom msg awek arh tu.. yg tengah wat kerja tu mybe pekerja dia kot...)



( sabar wahai kereta kesayangan)


Awal kejadian:...................................................................
( muka kami masih tersenyum dan masih segar bugar button atas bahu dan botol hijau sentiasa bersama )
I LOVE HERBALIFE..... ASK ME WHY??????????????? CALL MY FON NUMBER 0148282965...



Akhir kejadian:::..............................................................................

( semua dah letih dah, bukan aper gara2 tidur 1 jam sahaja)



HERBALIFE~~




hanya satu jam cukup untuk tidur cik Timah, balik dari dari BBQ customer day HOM kat umah puan Sharifah, terus cari makan dekat kg baru dengan kawan2 cik Timah,( tengok org herbalife x halang pom untuk makan aper pom)......before pergi dah dapat shake perisa tropika sudah.....

cik timah pergi bersama2 cik tie ngan member dia en.Jani... 2 buah keter pergi, cik mairan satu keta ngan customer baru dan kami satu kete bertiga..

( after we used HERBALIFE cik tie loss 4
kg in 1 month)


( WE LOOK MORE FRESH, ENERGETIC, HEALTHY, ,,,,,,)


teringin nk tengok yg sebelum sila ke fb cik timah dulu kelihatan dalam keadaan yg kelihatan pucat, dan tidak bermaya, selalu letih walau mmg suka aktif, sengugut, gastrik...

,
( yg tengah)~~miss moment bila suka mnjadi sorg yg mnyibukkn diri~~



sambung balik cerita::::,,,HERBALIFE


yang paling best ramai guest2 yg baru aku kenali disana, dan paling istemewa "Amoi"... beliau merupakan presiden team Ng Ah Mooi...dulunya seorang babysitter yg mnjaga 16 orang anak, yg paling aku kagum beliau tidak tau membaca, tidak pandai menulis, dan buat herbalife selama 4 tahun dan berpendatan 100k, dan bermula apabila suaminya kena serangan strok, ambil herbalife sudah mampu jalan dan bergerak,,,, SANGAT LUAR BIASA...


ni ha ade sikit gambr sikit...layan yer...:::::


( bila orang luar biasa berbicara, )


( ini my coach.. cik mairan give own testimony)


( owner of the house, give some advice and tips to make success and better healthy)







Friday, May 27, 2011

ANAK POKOK KELAPA PELIK TAPI HAKIKAT


petang
4.30 lepas asar
cuti seminggu semester
tepi rumah...

bismillahirrahmanirahim, tgk draft2 diatas bukannya
ape untuk kesenangan cik Timah muntahkan aper yg ade dlm kepala ni ha...****

tajuk sebenar. PELIK TAPI BENAR>

dan sebenarnya memang benar, abah cik timah panggil cik Timah turun kat laman rumah buakan aper suh tengok laman2 la, sbb abh tengah buang semak2 yg ade kt kawasan taman tu ha,

disebabkn sibuk memanjang ajer so, mum abah amik ari minggu dan peluang yg ader cik timah ade kt kg round2 tgk sekeliling umah sikit, dan dalam duk keliling tu,,,tiba-tiba abah cik Timah panggil.....
den,den,den, den,den,den, den,den,den,den,den,den,den,den,den,den,de
n,den,den,den,den,.........

along: apo nya abah?
abah: meh acu tengok ni...
along: aikk....gapo namow ha ni?
abah: hehhehee...kihkihkih(sambil sengeh)....

~~~ish abah ni nya suko pulop..bila tengok cik Timah wat muko suspen cute cik Timah~~~~ sambil tangan cik Timah dah mula dah
ker bahu abah cik Timah dah~~

along: abah ish...gere nih gere ni,, along x leh nak
hayati ni lagi benda tu ni....waaaaaaa gereeeee.....
abah: along eh, tangan cemar2 duk ralik nak ko ngacar
ore arh, tgk molep gapo dio tu, dalam pasu tu,,,
along: mace woh nyoo..tapi nape pohon tiga dalam tu?

dengan senang dan seriusnya abah jawab inilah kekuasaan Allah s.w.t.....Hayatilah ia dan fikirkan lah..

dan dengan segera cik Timah pusing muka tengok ibu cik Timah yg duk dekat bunga2 mawar dia tu, (tersengeh jer ma),,mcm tau cik Timah tengah bermonolog sendiri.. dan abah menuruskn kerjanya dan cik Timah meneruskan monolog nya..dan hasilnya.. cik Timah menemui jawapannya,

pokok kelapa 3 batang dalam satu buah:

layan.. gambr nya....
(suasana pertama)


tetap poko sama....


( ini lah dinamakan unik..)

(terkejut dennn...)

( terus jadi bunga kegemaran abah dan mum)

kita tengok hasilnya selepas sepuloh tahun....




Saturday, May 14, 2011

$$ habis final sudah$$

$$ await lambang duit jer cik timah ni.. hiiiik bukan aper dapat cuti ni tiba masa cik timah cari duit lebih dengan <3<3 HERBALIFE<3<3 huhuhu.. jom ade sapae nk rasa cam cik timah tak, tolong orang jadi personal wellness advisor disamping duit masukk,, cantekkkk,,,,

( gambar sewaktu ambil bekalan yg pelangan 'order')

sebelum tu cik timah hnya makan2 untuk meals cik timah jer,, suke bawak botol oren kndungan dia tea mix perisa habiscus, give more anegy, x ngntuk masa alam semua kelas2 law insurans,.. kawan2 selalu tnya soklan:
1- *** kenapa kau minum/ makan ni"HERBALIFE" punya tea n shake lagi,,, ko x dek la kurus sangt/gemuk sangat??

jawapan 1: sebab aku nk ubah pemakanan aku tuk pemakanan yang lebih sihat, dan lau nak tau disamping tu gastrik aku alhmdullah dah kurang lau amik shake sebagai breakfast,



2. sedap x????
jawapan: sedap.... sbb dio bukan obat...tp makanan, sng simple, dan jimat masa pergi kelas.....

3. *** air apo la mung bawak mai kelas ari2 ni... botol besar( botol hijau@ oren)...nk rasa boleh.
jawapan: rasa la... ni la ha teh herbalife tu, x ngntuk wey masa kelas dan paling pentng "i get more anergy",
wahai pembaca sekalian, ketahuilah tubuh kita memerlukan sekurang2 nya 3 liter air sehari, dan kenapa air penting????? kita sebagai pelajar otak memerlukan air berfikir,( rahsia mnjadi pelajr cemerlang) dan juga sihat tubuh badan...









p/s: cukup la haa.. nk g tgk cerita kegemaran dulu yaa...
nnti sambung balik....