assingment....

( ,,,,,,x uitm mcg..bmdpa)



cabaran
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

semakin menghampiri kehidupan tanpa sempadan

3 minggu hidup secara indpndent kat uitm shah alam...sebelum aku citer aku

nk gelak korang gelak kuat2 dulu...

-

-

-

hahahahhahahahaaa....(hodoh arh korang gelak..)

aku dtng c ni mmg betul2 berdikari arh kira..datang sendiri without parents.. ngn bas, ( ma abah semua keje...gara2 adik aku yg sorang ni... cuti yg diprovide kan oleh government da nk habih.. abah kata cuti x dpat la...(nk simpan untuk kcemasan)
^
^
^
^
tipu arh lau aku kata x sedih...tapi aku mmg jenis independent dari dudlu lagi..syukur ma abah ajar aku x bergntung sangat dgn diorng.. kami adik beradik alhmdullah semua buleh berdikari sendiri
" tgk ikan dalam kolam" koarang fikir2 apo mksudnye....nnti ade masa aku citer ape mksudnye..
alaaa...terlupe lak sal citer yg aku suh korang gelak awal2 tu erk.. camni 1st day aku dicin...
unty aku hantar...msuk2 pagar uitm kami da sesat..x jumpa fakuti aku..huahuahua.. pusing2 dlam30 minit kami pom jumpa la tempat dituju..unty aku siap nk serender dah sampai dia kata"" bawak la along""tp berkat kesabaran kami jumpa juga akhirnye.. aku dftr ngn kwn aku prf.normala hayati, n nurul farhana dio yg teman aku pergi mana2 tuk daftr, wat rayuan kolej..
masuk taklimat...n hbis...
^
^
^
aku, acik, mala..ke sysyen 2...kira bwa kwan2 jln2...beli2 keperluan belajar..kedai cik...borak2..amik kete antr diorng... antr2...
^
^
aku amik kptsan kua uitm ikut pintu pgr belakang uitm..jem giler, tup..tup aku ikut kiri, mgkok ayun sungguh, sampai trfik light aku tgk x dek pom lmbag u turn n aku pom jln terus..
nk tau ape jadi..
sampai kat trfk light satu lagi aku pusing kiri..lagi satu bala aku terima..msuk tol apo niii...aku call mkcik aku(cik,sue) semua gelakkn aku..dioorg kata aku msuk tul klng, sabr je la,, dan cabarn dow,, aku terus tol tu..jmpa trfik light aku u turn..syukur jumpa jln pulang balik...hahahaha...semua family aku gelakkan aku,,abah pulak kata :::bagus la tu lau kita x sst kita x kenal jln... aku setuju sgt... yg ma lak :::dio gelak2 kan aku...dio ckp mu ni berani sngt la..
terim kasih semua
membntu aku keluar dari kesesatn kota yg 10% sibuk ni..huahuahuahau




p/s tgk gmbr ats,,semua merindui saat dulu..

Comments

Popular posts from this blog

DYSLEXIA-CARA UBATINYA

Tanyalah ustaz