Posts

Showing posts from February, 2011

~~ PeNaNtiaN.....~~

Image
..... bermula cerita yg telah lama cik timah karang tp x sempat nk muatkan dalam ni.. idea tersimpan kemas dalam bling2..(otak)...hehehehe... g ni cito dio..... 1,2,3..... mulaaa..... tadaaaa....... Cik Timah ni...biasala kerjo malam2 tido...tiba2 terbangun dari mimpi2 cik timah masa dnihari(pagi laa)...perasaan yang sa ma datang, tetap terasa *sakit, pedih,perit,** dalam hati jiwa rago ni...(weeekk ayaaatt...perh...cair). Dah dekat 4 minggu jugak la nya mari perasaan ni.....


cepat2 cik Tmah bangun mik air sembahyang,Hanya dengan air sembahyang,sujud dan doa pada Mu Ya Allah hanya yang akan jadi ubat pada perasaan ku waktu ni..... eeeeeeeee...ape lagi yang jadi tempat aku bersandar, Cik Timah amik Al-Quran (baca la sikit..ehehehe....)..kihkihkih.selesai huuuu tenang sikit jiwa walau "ianya" tetap ada. 2 minggu lepas adalah jugak si Encik telepom mengkobarkan dia Ok disana...hehehe ayat gedik sikit,,lego raso bilo dpt dgr suara, selang wapo hari dia telepom balik tp x dan nok angka…

DYSLEXIA

hahahhaa.....tgh2 tengok citer Hindustan dengan member cik Timah, namanya Cik Mala.... citer ni berkisahkan, seorang budak yang mendapat penyakit 'DYSLEXIA'...menyayat hati citer ni... susah untuk ditafsirkan, Kisahnya mengenai seorang budak yang menghidapi penyakit dyslexia. Penyakit ni menyebabkan seseorang kanak-kanak itu mengalami kesukaran menulis dan membaca. Mereka akan menghadapi masalah untukdeal dengan text and numbers. Antara simptomnya (eh, simptom ke nak sebut dia..hehe), mereka akan tulis terbalik..b akan jadi d..begitu gak sebaliknya. Tapi penyakit ni boleh diubati, cuma memerlukan kesabaran dan kekreatifan si pengajar untuk mengubati si pesakit.Rupa-rupanya budak-budak yang dyslexia ni kebanyakannya (atau semua kot??) kreatif orangnya si budak tu nama nya Isnan.. lukisan dia mmg powerr....aku sampai kaget masa tgk mak dia belek diari Isnan yg Isnan tiggalkan sebelum dihantar ke sekolah tulis pasal cerita tu kat sini kerana:
acece,,,,, cik Timah tulis citer ni seb…

DYSLEXIA-CARA UBATINYA

HASIL EHSAN WEB......:::::Assalamualaikum wbt,
Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah (SWT) Yang Maha Pemurah, Penyayang Lagi Maha Agung. Sesungguhnya segala puji, kemulian dan sanjungan itu hanya pada Mu sahaja. Selawat dan salam untuk junjungan besar kita Nabi Muhammad (SAW).
Syukur ke hadrat Allah (SWT) kerana dengan taufik dan hidayahnya saya berkemampuan untuk menyiapkan website ini. Saya berharap amalan perubatan melalui ayat-ayat Al-Quran (Quranic Medicine), iaitu perubatan yang saya namakan Perubatan Syifa’ Al-Hidayah ini dapat diperkembangkan dan dipraktikkan di kalangan umat Islam.
Al-Quran adalah setinggi-tinggi martabat penawar dan kesembuhan. Setiap huruf yang terkandung di dalamnya adalah penawar untuk penyakit spiritual dan fizikal. Tiap-tiap surah dan ayat dalam Al-Quran adalah penawar kepada sesuatu penyakit, dengan syarat seseorang itu beriman dan yakin kepadanya. PENGASAS- Pengasas perubatan ini adalah Saidina Abu Bakar (ra). Perubatan dengan menggunakan ayat-aya…

mau idea..

Image
perah2 punya perah...x leh jugak kwan cik timah nma dia cik tijah ni cari jalan nak buat cerita..... tapi gak x leh cik timahakeno jugak cari cerita untuk kwan cik timah masukkan dalam blog cantik dia... ni sebab gara2 kurang isi kemas la ni..
hihihihi....cik tijah... maaf pertama sekali cik timah x mau kongsi idea ngan cik tijah la...cik timah nak guna idea ni untuk cik timah sendiri, bukan penting diri sendiri tp dah lama pembaca blog kesayangan cik timah ni tnggu citer terbaru cik timah..eem aper citer yer....
citer pasal sepupu, sahabat, saem-saem dan pelajar-pelajar Malaysia di Egypt, Mesir,,, Opssss..x lupe jugak Encik pom duk sana.. risau ati kepalang raso..
ado la gmbar2 sikit..ni pom ehsan dari Web...hehehhehe..
( PREsident Mesir)
menyebabkan kebangkitan rakyatnya... ^ ^ ^ ^
kebangkitan pemuda2 Mesir yang dahagakan keadilan'''








himpunan mereka menyuarakan kata2... himpunan mereka menyuarakan hasrat.. himpunan mereka menzahirkan suasana. himpunan mereka menyatakan niat.........
ada…