Posts

Showing posts from 2010

my duty as a grandchild to my Atuk

Image
heeehehehhe...Aku bertuah ari ni sebab dapat jadi drive big bos aku..huhu..nak tau sape..Ayah laa(AtOk). Big Bos ade temujanji ngan doctor ari ni hal small sakit dalam perut dia la..
pagi2 lepas solat subuh: hooo sedap nya bermanja2 ngan ""butbut"" aku nii...dah la sejukk aduhh awak ni buat saya lagi susah nak bangun la, sudah la tu sayang. i ade kerje lain yang lebih penting la....hahhaha( weeekk jgn pikir pelik la dear reader,"" butbut"" selimut saya yg sentiasa comfort laa...kahkahkah
beberapa ketika : dari aku bergelumang dalam kemalasan dan pujuk rayu ""butbut"" ni baik bangun cari kekasih hati ku yang lain ""beybey"" perh... memang dia dah tak dek ati ngan aku jer tgk,,, ahahaha sejuk kemain, waduh lagi la susah saya nak dekat ngan kamu,,cmne nak buat ni, doa, selawat, gedebummmm....kikiki..aku berjaya..
saat menjampi: waaa....berjaya dah jumpa kekasih lain hihi (bersiap)... dah jumpa ade lagi sekatan, ken…

WANITA IDAMAN

CIK Tijah kawan cik Timahkembali lagi,,, dia datang dengan satu perasaan yang berbaur2 cik Timah hanya mampu menjadipendengar,pelihat, dan pemberi nasihat yang setia disamping Cik Tijah.DARI luahan cik Tijah cik Timah dapat satu ilham:Jika, cik Timah mengidamkan lelaki solehsebagai suami.. Cik Timah perlu solehahkan diriku terlebih dahulu.. Oleh itu,Cik Timah perlu menjadiwanita idaman setiap lelaki soleh... cik Timah dengantiba-tiba berangan
'''''''''' betapa bertuahnya cik Timah andainya Cik Timah mendapat suami yang soleh"""""" sengeh sampai ke hidung ..kahkahkahkah teringat satu kisah::::::::::::::::
masa kua beli keropok nak bawak pergi ke tempat Cik Timah belajar, mum Cik Timah dan cik timah bual-bual( bahasa kelate) diringkaskan...... mum said: pernah ore jate tanya along pandai masak tak??? aku pelik...tp buat muke bodo aku jee..sbb aku tengah drive waktu tu..
Timah jwab: pernah...tp along jawab taakkk..…

CAHAYA CINTA

Image
tak ingt bila tarikh dia...di usia 22 tahun adik timah. petang lepas zohor, niat asal nk kuar barukan i/c kami adik beradik, along, angah, alang(mini) siap ngan mak timah sekali joint nk teman kata nya, tetapi pejabat pendaftaran dah tutup. alang-alang menyeluk pekasam biar sampai pangkal lengan alang-alang kami dah keluar kami pom merendek ke bandar, timah ngan adik pom trus tuju ke kedai buku,, leh kata mmg peberet kami la lau kua mana2 masuk kedai buku. 'hok' lucu niat asal Timah nak cari buku motivasi, tapi ape yg nk x dop hok menarik, Timah ngan adik mengeledah novel, cari punya cari dapat la kami the latest novel with tittle :::CAHAYA CINTA::::



"kau hadir tatkala aku meraba mencari sinar cintanya"
CAHAYA CINTA hasil nukilan Aishah Abu HAssan. Novel ini ada lah keluaran buku prima dengan ketebalan muka suratnya amat berbaloi iaitu 708 helaian.CAHAYA CINTAmengisahkan wanita(Anis) berkahwin tanpa kerelaan hati dan juga bukan pilihan hati, perkahwinann Anis atas pilih…

sebagai bacaan dan ingatan bersama

Kepadamu yang akan menjadi pendampingku kelak..Terima kasih kerana telah memilihku di antara ribuan bidadari di luar sana yang siap untuk kamu pilih.. Padahal kamu begitu tahu, aku hanya wanita biasa, yang sangat jauh dari sempurna.Kerananya ku ingin kamu tahu, aku bukan wanita yang sempurna, aku begitu banyak kekurangan. Maka ketahuilah..Kepadamu yang akan memilihku kelak.. Aku tak sebijak Siti khadijah, kerananya ku ingin kamu tahu, aku akan saja berbuat salah dan begitu menyedihkan. Maka ku mohon padamu, bijaklah dalam menghadapiku, jangan marah padaku, nasihati aku dengan hikmah, kerana bagiku kamulah pemimpinku, tak akan berani ku membangkang padamu.. Duhai kau yang telah memilihku kelak.. Ingatlah, tak selamanya aku akn cantik di matamu, ada kalanya aku akan begitu kusam dan hodoh. Mungkin kerana aku begitu sibuk di dapur, menyiapkan makan untuk kamu dan anak-anak kita nanti –Insya’Allah-. Maka aku akan tampak kotor dan berbau asap. Atau kerana seharian ku harus …

encik,accident

Image
4 Ahli DPMT cedera dalam satu Kemalangan






QUWAISSINA, 25 November 2010 - Empat ahli Dewan Perwakilan Mahasiswa Tanta, telah tercedera dalam satu kemalangan jalan raya membabitkan tramco di kawasan lebuhraya, Jalan Shibin– Tanta, dekat sini, malam tadi.

Maklumat dari hospital Quwaissina berkata, mangsa yang cedera itu dikenali sebagai Mohd Ridhuan Bin Abdullah,22, Mohd Kamel Bin Abdul Rahman,22, Mohd Fakhrullah Bin Abdul Halim,22 dan Nurhaliz Syafiq Bin Zakaria,20.

"Mohd Ridhuan Bin Abdullah, kini telah dipindahkan ke hospital Shibin untuk menerima rawatan lanjut dan mangsa- mangsa lain dibawa pulang untuk menerima rawatan di Hospital Universiti Tanta dan telah dibenarkan pulang.

Antara magsa lain dalam kejadian itu, Saudara Imran Bin Zainal Abidin dan Asmadi Mohd Nor. Kedua- dua mereka terselamat.

Selain kecederaan dialami, mangsa juga telah kehilangan telefon bimbit, wang ringgit, passport, Kad Bank dan dokumen penting dan lain- lain lagi.

kak long suka ayat "dia"

huhu.....
masa: 11.41 mlm tarikh: 3hb NOV 2010 tajuk: saya suka ayat dia...


akak tertekan dengan peper life insurance akak.. esk pagi2 morning pper dia kakak harap dpat jwab.. subjek ni dah buat kakak x scre da. tpat 11.30ml kakak rest jap dari stdy, kakak kask nasi goreng syr, satu pinggag tigo org mkn,,,, kakak kenyang.. msuk bilik,kakak tgk tel. huuu rupe en.Gewe kakak antar msg.. kaw. kaw. kaw. kaw, kaw, kaw, nada dia.. buat kakak rase sayu... hahahaha p/s: kakak ni solat isyak dop lagi ni... lps kakak menulis ni kakak nk p la....
Aku minta kepada TUHAN setangkai bunga segar, IA beri kaktus berduri.
Aku minta kupu-kupu, diberi ulat berbulu.
Aku sedih ^-^ dan kecewa,
Namun kemudian, kaktus itu berbunga, Indah sekali......
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yg cantik, indah pada masaNYA!
TUHAN, tidak memberi ape yg kita perlukan, kadang-kadang kita, sedih, kecewa, terluka,
"Tapi jauh diatas segalanya DIA sedang mengatur yg terbaik dalam kehidupan kita....."



p/s : dia mau jiwang sikit... waa x dapat layan,…

the best song....from heart

tibe si kawan tijah ni jiwang.. tijah telepon g tau timah...... timah x tau nk cakap apo dah... yg timah tau si tijah ni ade en.gewe....lau timah dalam situasi ni timah x tau nak kata apo da..timah main angin je la si mamat ni..... n lepas tu mungkin timah cite la kat en.gewe timah....sbb timah tau en. gewe timah tu cemburu tahap 10 jari.....
^ ^ ^ ^

apoooo konoo ehh jangggg.. temenung ajooooooo..... nadaa yangg. . . . . engkau lafazkan. . timbulkan sangsiii hinggakan. . . memaksa akuuuuuuuuuu. . bertanya lagiiii. .
adakah engkau masih merasakan cinta kuu. .. atau sudahh bosan dgn cara hidup kuu~~~
aku pun tahuu~~~\ kesalahankuu~~~ meninggalkan muu~~ selaluuuuuuuuuu~~~~~ adakah kita berbezaaa~~~ dgn cara begini~~~


hahahaaa..... tijah cite ade kwan dia tibe ukir lagu.... nk dapt mrkah kata nya.... tijah tnya timah berapo dapat bgi.... lau timah...... 90% maybe sbb dia berani......hakhakhak

kucing owh kucing...

Image
haaa.....ni adik tijah nama dia nur hafizah aimi... pencinta kucing sejati...






adik aku tanya x rindu adik2 ke.... rindu la... tp ari ni naluri aku rindu sama kucing2 ku kat umah... tijah mesti ingt punya kucing kat umah.... satu ari tijah call adik kat umah.... borak..bla.bla.bla.bla.blaaa....... tiba2 tnya kucing nama (stokim) maybe... adik jawb ado kt tepi kami... tijah cakap nk cakap ngn dia... tiajah tau stokim pom rindu tijah...mula2 stokim senyap lama stkim berbicara... mengeluarkn bunyi mnje nye....




bila tijah panggil stokim.... stokim bunyikn suara merdunya... miss him.. tgk la gmbr stokim yg tijah post guna post laju Malaysia... sebb si stokim ni duk malaysia kite je.. so guna je kemudahan yg ado dlm negara yg disediakn untuk rakyat tercintaaa...



hehe...tgk gmbr dio..mmg pemalas... tijah panggil... buat muko 'sedooo' dengan penuh gayaa....
tjah cakp ni la yg buat dio jdi syg ngn kucing ni.. sbb 'sedo' tuu....
nk lgi gmbr stokim... boleh...





haaa...tgk pom kat c ni.....




huu...l…

ayat terakhir.......

Image
hahahaha...lawak betul kawan aku sorng ni...lau terbaco jgn teraso...kakkakaa....... 'aku nk menyepi po dulu la stat esok' 'nk relek ati'......hahhaha......
apo lagi jwab 'beres' arh......
tp dlam hati hnya Allah je yg tahu.... aku da kenal laaa ko.....huhu.... mmg akn mnyepi punya...but 4 the 1st time ko g tau aku dulu before ko mnyepi.... sekurang2 nye dapat la aku.. minta maaf dulu dari ko....lau selama kwan ngn aku ni... prnah aku wat pasal..

as usual that, i already known that...u have some problem,, n x sedio lagi tuk share ngn aku.... @ mungkin andaian aku ini salah untuk kali ini........ ini je pesanan dari aku.........(along).............







tgk sebelah....ayat dio x boleh belah.... tp bg aku.......
friends..... aku x kan ikat kau...spt dlm gembr tertera..... dalam hati aku....jua.. pergi lah kamu dengn kehidupan kamu.....hope u hepi always.....

p/s: jga kesihatan..... kakaka...aku gembira bila kamu gembira....













p/s: ini lah yg membawa mksud aku mmg ssh untuk mndapat kawan....…

raya.....

RAYAAAAA....... ( TAKE LONG TIME TOO STORY)

puasa....ramadhan

hahahhaaaa.... biar la aku amik masa lama pom nk cito sal poso ni.. aku sedikit ber tuah sbb duk umah unty kat shah alm... sahur???? berbuka??? hi hi hi

mlm 1st: bgun sahur....siap mask lagi....
2nd: masih lagi nasi mnjdi hidangn kami...tp yg lwak nye spupu aku along sampai kembang pipi nk telan nasi secubit dalam pinggng...ore kelate pggil 'ngertak bulu romo' selok aku suko..pagi2 lagi along keno gelak ko aku
3rd: dah stat minum susu jew...hahha roti ade...tibai je la....
4 th: minum susu ngn telan air mask satu jag je......................

sbb air masok berjag2...
la..aku sapa satu ari tu
bertembung nk masuk bilik air..
dngn unty aku..hahhaha..
5 minit bgun.
5 mint...bgun..
~ ~ ~ ~ cari bilik air...

sampai la...ke hari2 terakhir ramadhan...





BERBUKA.....

bulan2 puase ni balik lewat dari kelas..aku bnyak p keadai unty bukak sama2 ngn dia..cik shima, cik mairan, n along..
but
lau aku balik awal...masak laaa..huhu...
terawih aku bnyak buat sendiri...msjid kdang je... tkut nk p..…

exam punya pasal

Image
^
^
^
^
..tgk semua bagus2...
^
^
........terus datang....
^
^
^
^
^
^
^
........terus datang.....
^
^
^
^
^
^
.......terus datang.......
^
^
^
^
~~~ dekat ~~~~
O
O
o
o
++semakin dekat++
O
O
o
o
o
---koho dakat---
=
=
=
=
=
=
=
=
=
daaaaaaaaaaaaaaaannnnn
=
=
=
=
=
=
=
= semakin rapatttt=







%%%% rapat)))))))
=
=
=
=
=
=
3 test datang amik ko.... hasil dari tundaan punya..
1) contract insurance law
2) property underwriting and claim
3) research and metodology P/s: amik ko 3 hari berturut2....sedap berkerim.... ~~mai korek idung x d lulus pulop...eem nsib kentut n sendawo lulus... ~~ye haaaa......jom berjuang..





buat mu ibu...( buat tatapan semua)

Image
(^^ that's my lovely mum...^^)
Orang kata aku lahir dari perut...ma...(bukan org kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku.... ma

Bila lapar, yang suapkan aku.... ma

Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. ma

Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak, tp aku keras kepala nk pggil mama..hahhaha

Bila bangun tidur, aku cari.... ma

Bila nangis, orang pertama yang datang .... ma

Bila nak bermanja, aku dekati...... . ma

Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... ma

Bila sedih, yang boleh memujukku hanya..... ma

Bila nakal, yang memarahi aku.... ma

Bila merajuk, yang memujukku cuma...... ma

Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... ma

Bila takut, yang tenangkan aku.... ma

Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... ma

Aku selalu teringatkan ..... ma

Bila sedih, aku mesti talipon..... ma

Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu..... ma

Bila bengang.. aku suka luah pada.. ma

Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaaaaa!"

Bila sakit, orang paling risau …