Saturday, January 15, 2011

ISTIADAT KONVOKESYEN UiTM ke-73



Sebab x sabar nak konvo pinjam jubah ngan kawan chik …take a studio photo one week before MY Day….. look there…bergaya ngan m.cik aku…


Alhamdulillah, 5 Disember 2010 menjadi tarikh yang bermakna dalam hidupku. Peristiwa yang menjadi simbolik kepada selesainya sudah proses menuntut ilmu di UiT

M Machang kelantan. Alhamdulillah, Diploma sudah kumiliki dengan keputusan akhir yang amat ku berterima kasih pada Mu Ya Allah, kini dalam genggaman.


Walaupaun pada awalnya, semangat ini hilang apabila mendapat berita dari ibuku yang mengatakan beliau masih sakit pada bahunya ( sekarang berpindah kepada aku) dan sakit itu tidak dapat memberikan beliau keselesaan untuk berjalan jauh. Aku terlebih dahulu berada dibumi s.alam. Aku pernah memgeluarkan perkataan pada m.cik aku ( Chik) “ along x moh konvo la chik. Ma x leh mari”…. Dan. Aku telah dimarahi oleh beliau

, she said “don’t be like that dear, your mom will be coming”.

Hari ambil jubah ku telepom mum ask her..about her condition now…. After she meet the ustaz n mengurut, she being in good condition she, my family will be attend in my convocation. Berita tu buat aku gembira sangat sampai g peluk je m.cik aku kat kedai dia. Thanks to my dear Angah sebab teman along amik jubah.

Gambar bawah ade sedikit coretan masa amik jubah…


Jumpa lah kawan lama time diploma dulu….

Family bertolak sampai tengahari 4 disember, sepupu kesayangan adik( fatimah Zahra), ngan adik( aina) datang dgn bas, kata nya nak amik semangat konvo Along sebab “BMW” abah full hihihi.. dioorg sampai mlm…. Aku amik dia kat s.17s.alam,,, mlam

tu aku terus bwak family jalan2round s.alm jer.. kami pergi ngan 2 buah keto kombo… aku drive abah punya satu lagi Chik drive..( ma abah x joint, sbb ngntuk bwak adik2 jer)…. M.sue ngn anak2 dia pom joint..p/s: lewat bngun esk siap aku x berkonvo la….huhuhu

Hari konvo telah tiba….kereta pertama pergi awal sikit..sebb yang lain x mau bngun awal…. Kami pergi first, Along, and family kecuali angah sebb jadi driver keto satu lagi n they will being coming after hntr chik kerjo…. Chik x dpt cuti untuk 5 hb…. Syu

kur sangat kakak sepupu aku Along( iwa)..sanggup amik cuti nak joit konvo along..

Waktu dalam dewan sidang air mataku menitik jua dengan rasa penuh syukur pada MU Ya Allah,berterima kasih pada ma & ngan abah, atok2 & nenek, adik2, ibu2 saudara, bapa2 saudara, sepupu, saudara mara, sahabt2, kawan2.. memberi sokongan yang tak terhingga dan…aku dapat bersama2 dengan family aku dalam satu dewan untuk mendapatkan segengam diploma.

Terasa malas pula untuk bercerita panjang. Ayuh, kita layan

gambar sahaja


( abah n mum beratur masuk dewan )



( dah kuar dewan aku menangis x berbunyi...


( berdua dan bersama selama2nya...dari kecik sampai ker tua sayang angah)


( m.su@sue ngan k.long iwa)

next...................tiba2 terdengar suara sahabat sepengajian aku d macang... kira best prend ni
tDaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,


weyyy.....jumpa pom kamuuuuu.................!!!!!!!!!

( bagi.....peluk kuat2 sikitt..,,, miss moment dulu2)



( model sikit....cun dooooooow)


( amik ngn family pulop,,,,, hsrat nak sekali ngn family qis.. x tercapai jugak.huhu)


( qis, mimi, aku,,,,soreng lagi x dek..... depa semua sahabt rapat aku kat mcng jugak)
gmbr bawah...hah...!!! ade pom dia...tu haaaa

( mimi, ira, Qis & aku.... FRIENDSHIPFOREVERANDEVER)


PHOTO STUDIO TIMEEE...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

( MY BIG FAMILY....x cukup lagi ni...x semua dpat mai)

( MY FAMILY...... sorang x cukup...achik@ keri.. jaga umah kt kg..)

( SUMBER INSPIRASI.....ckgu jamilah & cikgu izani)......
????????....... anak x mau jadi pendidik jugak kerr....op kos laaa nakk.........

( present prom familia...... dari kiri: izzah athirah, cik shema & cik mairan....tengah: dari m.cik ku,Chik......kanan: dari m.sue and family... mawar merah bawah tu( adik anisya...)

satu lagi x dek dalm gambr...dari my dear angh... soft bntal bentuk love warna pink...cunnnn....
kata gnti bntal busuk along yg lama.....
hahaaahahahah

4 comments:

  1. terbaik long. sempat juga ku mengalirkan setitis ayak mata. best of luck!

    ReplyDelete
  2. alf: terima kasih...
    angh: hahahah sampai mngalir jugak kow....aloo jgn dow..dop moh la sedih2

    ReplyDelete