Friday, September 16, 2011

sambungan

3 SYAWAL

nasib kami la very year will clbrte raya plus with other event such engagement, kesyukuran or wedding,

raya lepas wedding cousin, this year tunang sepupu yang lain, ( nasib ramai sepupu)..

haaah sudah biasa la menyibukkan diri dengan persediaan majlis la...alhamdulillah ramai jugak orang kampung datang menolong bukan apa majlis tunanag dia bercampur dengan majlis aqiqah sepupu aku lagi satu TOMBANG seekor lembu juga..

pagi-pagi sudah menjalankan tugasan2 yg diberikan,,

geram siot dalam ati rasa.. huahuahua ( ku pendammmmm) ade cerita disebalik geram

sapa tak percaya cik timah ade bakat buat kek untuk diletak diatas hantaran?? pukul 12 kami turun ke umah maklong bersama2 kak ngah, kak chik, unty sue, buat ker coclte moist jer..

TAHNIAH BUAT SEPUPUKU along....

majlis bermula kul 12 lagi yang nak meminang nak datang pukul 3 so sempat jer buat kek kikiki,

sampi maghrib pun masih lagi ada orang datang..hemmm pinggang menunggu nuuuunn.....( nanti kita layan pic tau bila ade masa la erk)

dan cerita paling happy sekali dapat beraya dengan orang baru da dapat anak sepupu.. NUR DAMIA UMAIRA..
** sepupu cik timah yang kawin tahun lepas da dapat anak first** smile...smile...smile,, anak itu sebaik ibu dan ayahnya.. susah sangat nak dengar maira merengek...





p/s: cik timah nasihatkan disini walau kita ini bakal menjadi tunangan orang ataupom isteri orang, sekuranag2nya tunjukkanlah muka anda di dapur dan diawal penyediaan bahan boleh jer kita masuk dapur membantu kan,kan,,, jaganlabuat perangai tak mau masuk langsung orang kampung mengata dikkkkkk..... dengar la nasihat akakkk




4 SYAWAL

balik rumah rehat, dan makan2...


tit,,tit,,


aidifitri 2011

assalmualaikum,,

lama sot tok bukok page, so busy bulan puasa kalian semua mencari bekalan untuk duit raya adik2,, hahahahaha..

menitis eye water cik timah pagi raya, Alhamdulillah syukur kepada Allah dapat lagi menyambut Hari kemenangan kita only once in a year,

4 this yer, normally my family clbrt rya at our lovely hometown, ...perbualan mlm raya,,,,,

along: abah aper kato raya taun ni kita raya kt umah Tok Jusoh k.k ( ayah belah abah).. semua yg biasa raya sana raya umah tok tuo dioorg,,

#angah and adik2 mengiakan....
( tgk muke ma abah senyum tanpa kata apa2)

**** cik Timah mencari reasonnya sendiri********

1 SYAWAL

i get the answer now, y mum n dad just smile when i giv my oppinion..... hahahhahaa alhamdulillah tak menang tangan dan kaki kami satu family layam sanak saudara, jiran2, kawam2, student2 dan x student2 parents yg datang.. sampai kami terpaksa pergi umah nenek dan atok ( family belah mum) lambat dari masa yg sepatutnya,,

sampai nenek cakap nak duit raya tunggu pukul 12 malam nanti baru dapat,,,,( lepas sambut MERDEKA!!!!!.. (padan muko)


lau nk tgk pict ade masa kita layan,,,,,

2 SYAWAL

2nd day of syawal now we start to visit all saudara mara, itu pom selepas terima kunjungn dari student abah dalam tengahari baru dapat gerak,,,

tit,,tit,,tit,,,msg msuk

sahabat aku (zihan) msg.. invite me tp attend at her house cos dia ada buat makan2 sikit,,
but: i can't attend cos need to follow my family visit saudara mara,

tit,,tit,,tit,,msg at 7.30pm: kami nak datang umah kamu nanti malam ada kat rumah tak?

(dari sahabat2 aku waktu sekolah dulu means GENG siti norfadzihansyapila


ops/// bisik tanya mum camne sempat ker?
( time tu kami satu family tengah packing2 barang nak balik kg kt k.k nunnnnnn....apa nak jawab ni)

aku terpaksa balas msg sambil air mata melinang.. i'm so sorry to all of u, my family have to back at hometown dis night, 4 syawal when afternoon datang la tau....

ti,,tit,,tit,, kirah dah nak pergi dah esk tu yg nk g umah mung mlm ni, dia g awal sbb ade projek paper yang perlu settle (from ejie)

tit,,tit,,tit,, x leh jumpa lagi la kita long (from ilah)

nothing to said aku hanya bermonolog sendiri........ maafkan aku wahai sahabat



Thursday, September 8, 2011

@@ bad moment@@


This is a sweet moment during i'm a alone when my family members go to work. while me at semester break. very2 veriaty of emotions playing in my mind. Usually when i'm alone in the home all the door must be locked, it is b'cos my home away from others houses and also neighbors's house.

The real story that i want to share is,,,,

yesterday, i. was washing the clothes.. then i heard somethg such someone call but not solute. Suddenly, i go to living house to make sure on what i heard just now,,

when i'm near with the main door.. shsssssss...... heard the sound of motorcycles go away from my house.



The things that i done is:
call my mummy :
mummy: Assalamualaikum, hello Along what hppnd to u dear, yr voice
had me worried now??

me: Walaikumussalam, mum i heard somthg that making me feel not confortble....( sambil aku terketar2 tangan)

mummy: wht u means with yr info??

me: i think that's person want to ensure whether the owner at de house or not during that time.. that same as yesterday....

mummy: let's me call yr dad first,, ok take care don't be panic. If they came back u call cik su... or call "pak ngah Mat"

me: ok,, thaks mum..

after a few minutes, my uncle came to my house to ensure my self safe. But, because no inform for him early i have scolded by him,,, hahahahaha,,, i'm so sorry uncle...... SORRYYY.....



p/s:::: ( very afraid b'cos last few days there with our neighbors had been robbed by two men on a motorcycle)