Posts

Showing posts from 2012

just

push...push...pushh... habuk-habuk-habuk lekat habih dah kat batabusuk niy..suka jah habuk ni menempel, lamanya cik timah x update cik timah punya belog ni. bukan apa ha sebenarnya Cik Timah dalam proses menyesuaikan diri dengan gelaran yg Cik Timah pegang sekarang ni... bila fikir- fikir balik Cik Timah ni betul2 dah bersedia ke nk menukar status diri yg telah selama 23 tahun Cik Timah pengang ni.     Harap Cik Timah mampu menghadapinya, asalkan kita yakin Allah sentiasa ada dengan kita.. insyallah.. HAAAAAAAAAHHH.....tengok jangan pulak fikir Cik Timah tukar status bujang ke isteri bukan la....... dari status pelajar sepenuh masa ke pekerja sepenuh masa... dan di sebalik kejadian ini juga ada cerita tersendiri...lepas balik dari kerja:
1- MUM
mummy: macam mana kerja hari ni. Fun? or Not? Cik Timah: actually... sebelum ni along rasa macam stress+ letih sangat sebab tak biasa hidup dengan                      kesibukan dan "kejengman" Federal highway nun...tapi sekarang Fun …
Image
10 PETANDA DIA ADALAH JODOH KITA
Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)Gunakan seluruh pancainderaJodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.
1.BersahajaKekasih kita itu bersikap bersahaja dan …
balik cuti semester, meme agok dah apa yang akan terjadi hok penting sekali masa duk bual-bual dengan family.
situasi 1: rumah nenek
bual-bual.. ngumpat-ngumpat dengan nenek tercinta yang paling 'hot' kisah sepupu aku nak tunang dengan orang johor 5hb feb 2012 ini, alhamdulillah detik bersejarah buat dia, tahniah 'brother' hahahahaha.
Nenek kata ko kena tempah tiket flight awal-awal untuk dia kalu nok suh nenek g jugak time ko kahwin hahahaha..(nenek demand)
ops masuk 'turn' aku pulak dah, rasa nk lari masa tu jugak tapi dah x dapat tahan je la telinga tu Ck Timah oiiiiii.....!!!!
nenek: eh tu cincin apo, tangan tu cincin tune bilo??
onne: hahahhahahhahhahahahha (aku suko sapa tergolek2 dari duduk bersila sampai kaki ke atas ha cuba la bayang,,eh jangan bayang la eyyy maluuuu huahuahuhaua)
nenek: heh along ni perangai tak sey ubah-ubah ko,, kalu suko tu agak-agak la
onne: astaqfirullah'azim... astaqfirullah...(diam seketika, syaitan tengah mengelilingi aku)
nenek: …
Perempuan yang perasan cantik akan menggedik dengan lelaki, Perempuan yang perasan cantik akan suka membuka auratnya, Perempuan yang perasan cantik akan mula make up tebal-tebal, Perempuan yang perasan cantik akan tunjuk semua gambarnya pada lelaki, Perempuan yang perasan cantik akan merasakan dirinya paling 'cute', Perempuan yang perasan cantik akan rasa diri dia paling ramai peminat,
Sedangkan HAKIKAT KECANTIKAN wanita ialah:
Muslimah yang cantik tidak akan menggedik dengan lelaki, Muslimah yang cantik tidak akan membuka auratnya, Muslimah yang cantik tidak perlu make up tebal-tebal, Muslimah yang cantik tidak akan tunjuk wajahnya pada lelaki bukan mahram, Muslimah yang cantik akan sentiasa rasa dirinya biasa-biasa saja, Muslimah yang cantik akan merasa terhina apabila dirinya dikelilingi 'kumbang',
Kecantikan wanita tidak bererti andai tiada iman, taqwa dan ilmu padanya. Tariklah perhatian Allah, bukan menarik perhatian lelaki yang tidak halal bagi kamu. sama-samalah kita saling …

scan member herbalife

percaya atau tidak anda akan rasa lega dan puas hati sangat2 bila dapat bantu kawan2 kita turun berat badan..
percaya atau tidak aku hampir menitis air mata bila salah seorang sahabat lama aku yg berpisah selama hampir 4 tahun bertemu kembali dan baru bermula ambil program selama 2 minggu sudah dapat keputusan yg sanagt membahagiakan beliau.. suka dan gembira
walau esok final exam tapi oleh kerana terlalu teruja nak timbang bwak A** pergi kelab dan scan.. dan keputusanya before 59.6kg dalam masa 2 minggu now get 56.6....
next: target nk trun lagi 6 kg untuk dpat ideal weight dah nak naik pelamin dah diaa....
dan yg pasti anda bila lagi???