~~ PeNaNtiaN.....~~




..... bermula cerita yg telah lama cik timah karang tp x sempat nk muatkan dalam ni.. idea tersimpan kemas dalam bling2..(otak)...hehehehe... g ni cito dio.....
1,2,3..... mulaaa.....
tadaaaa.......
Cik Timah ni...biasala kerjo malam2 tido...tiba2 terbangun dari mimpi2 cik timah masa dnihari(pagi laa)...perasaan yang sa
ma datang, tetap terasa *sakit, pedih,perit,** dalam hati jiwa rago ni...(weeekk ayaaatt...perh...cair). Dah dekat 4 minggu jugak la nya mari perasaan ni.....



cepat2 cik Tmah bangun mik air sembahyang,Hanya dengan air sembahyang,sujud dan doa pada Mu Ya Allah hanya yang akan jadi ubat pada perasaan ku waktu ni.....
eeeeeeeee...ape lagi yang jadi tempat aku bersandar, Cik Timah amik Al-Quran (baca la sikit..ehehehe....)..kihkihkih.selesai huuuu tenang sikit jiwa walau "ianya" tetap ada.
2 minggu lepas adalah jugak si Encik telepom
mengkobarkan dia Ok disana...hehehe ayat gedik sikit,,lego raso bilo dpt dgr suara, selang wapo hari dia telepom balik tp x dan nok angkat sbb hihihihi,, tgh sibuk tolong Nenek gulai kambing ..__"ni gara-gara separuh cucu-cucu balik kmpung bercuti,... perhh sedapp.. sape x makn gulai kambing memang dio "DARAT" ore kelate kato...hahahahha...



selang lagi wapo hari, disaat si Encik ado di *****H, at the same time ramai dah la kawan2 ku da sampai ke M'sia, aku tau pom tu pom terima msg dari salah sorang senior zaman sekolah dulu yg duk belajar sana jugak--- Cik timah sebenarnya tak tnya ape2 pom pasal si Encik(biar dlm hati nk tnya po....)
dlam duk dot,dot,,,,,dot.....dot. dan tiba si senior tu pom bgitau pasal Si Encik,,,lego sikit raso...tau kahbr...

eleeeee.....kalau la s Encik tau aku cito hal dio
lam ni....mati siap aku...
kahkahkah...
[
[
[
[
[
[
[
[
[
[
VVV
Ya Allah...., Maha Suci Allah, Yang Amat Mengetahui... tengah2 cik Timah mengetap idea dlam otak syang Cik timah ni.... tiba2 si Encik telepom " yg mengatakan dah duk M'sia"...Selamat dan sihat belako,,,Smpai KLIA sblm subuh katanya...

tengok2 jam kol 7.25 pagi sudah.....ALAMAKKKKKKKKKK.....ado seminar Cik Timah oiii jap lagi..., x mndi lagi nii....ok2 cik Timah chow dulu... ops jgn lupa doakan cik timah sekali yer... hihihi... ok sahabat2.semua.. bye..


P/s: cerita di atas hnya khyalan dan rekaan semata2 tiada kena mengena dengan hidup ataupom yg telah meninggal Dunia...sekian dari nor...




Comments

Popular posts from this blog

DYSLEXIA-CARA UBATINYA

Tanyalah ustaz