ANAK POKOK KELAPA PELIK TAPI HAKIKAT


petang
4.30 lepas asar
cuti seminggu semester
tepi rumah...

bismillahirrahmanirahim, tgk draft2 diatas bukannya
ape untuk kesenangan cik Timah muntahkan aper yg ade dlm kepala ni ha...****

tajuk sebenar. PELIK TAPI BENAR>

dan sebenarnya memang benar, abah cik timah panggil cik Timah turun kat laman rumah buakan aper suh tengok laman2 la, sbb abh tengah buang semak2 yg ade kt kawasan taman tu ha,

disebabkn sibuk memanjang ajer so, mum abah amik ari minggu dan peluang yg ader cik timah ade kt kg round2 tgk sekeliling umah sikit, dan dalam duk keliling tu,,,tiba-tiba abah cik Timah panggil.....
den,den,den, den,den,den, den,den,den,den,den,den,den,den,den,den,de
n,den,den,den,den,.........

along: apo nya abah?
abah: meh acu tengok ni...
along: aikk....gapo namow ha ni?
abah: hehhehee...kihkihkih(sambil sengeh)....

~~~ish abah ni nya suko pulop..bila tengok cik Timah wat muko suspen cute cik Timah~~~~ sambil tangan cik Timah dah mula dah
ker bahu abah cik Timah dah~~

along: abah ish...gere nih gere ni,, along x leh nak
hayati ni lagi benda tu ni....waaaaaaa gereeeee.....
abah: along eh, tangan cemar2 duk ralik nak ko ngacar
ore arh, tgk molep gapo dio tu, dalam pasu tu,,,
along: mace woh nyoo..tapi nape pohon tiga dalam tu?

dengan senang dan seriusnya abah jawab inilah kekuasaan Allah s.w.t.....Hayatilah ia dan fikirkan lah..

dan dengan segera cik Timah pusing muka tengok ibu cik Timah yg duk dekat bunga2 mawar dia tu, (tersengeh jer ma),,mcm tau cik Timah tengah bermonolog sendiri.. dan abah menuruskn kerjanya dan cik Timah meneruskan monolog nya..dan hasilnya.. cik Timah menemui jawapannya,

pokok kelapa 3 batang dalam satu buah:

layan.. gambr nya....
(suasana pertama)


tetap poko sama....


( ini lah dinamakan unik..)

(terkejut dennn...)

( terus jadi bunga kegemaran abah dan mum)

kita tengok hasilnya selepas sepuloh tahun....




Comments

Popular posts from this blog

DYSLEXIA-CARA UBATINYA

Tanyalah ustaz